Eveniment

Declaraţii controversate de la ministrul iranian al petrolului: Piaţa petrolului a revenit la normal după atacurile din Arabia Saudită

Declaraţii controversate de la ministrul iranian al...

Autor: Marinela Sarbu

02.10.2019, 09:52 306

Ministrul iranian al petrolului, Bijan Zanganeh, a declarat miercuri în timpul unei călătorii la Moscova că piaţa mondială a petrolului se află într-o stare normală în urma atacurilor asupra infrastructurii de petrol din Arabia Saudită de la începutul acestei luni, potrivit Reuters.

În prezent, există un mic surplus pe partea de ofertă a pieţei de petrol, a spus el pentru reporteri. El a adăugat că Teheranul nu a întreprins niciun demers pentru a creşte tensiunile în regiunea Golfului.

„Încercăm mereu să păstrăm securitatea Golfului Persic şi stabilitatea şi pacea în regiune”, a spus el.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, care este cel mai mare producător de petrol la nivel mondial. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO