Eveniment

Ce declară Ludovic Orban, premierul desemnat: Sunt optimist în privinţa învestiturii guvernului, am câştigat încă 10 voturi după moţiunea de cenzură, încă nu vă pot prezenta lista de miniştri pentru că trebuie să negociez cu partidele, trebuie să refacem echilibrele macro şi trebuie o restructurare amplă a aparatului guvernamental

Ce declară Ludovic Orban, premierul desemnat: Sunt...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

15.10.2019, 18:27 956

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marţi, că este optimist privind votul pentru învestirea noului Guvern, spunând că deja a strâns 10 voturi în plus faţă de cele pentru susţinerea moţiunii de cenzură care a demis Guvernul.

"Vom vedea în cadrul discuţiilor pe care le vom purta în perioada următoare care sunt punctele de vedere, opiniile posibililor parteneri şi în funcţie de asta vom lua deciziile care se impun. Eu sunt optimist (privind votul de învestitură al Guvernului- n.red.), deja faţă de moţiunea de cenzură am câştigat 10 voturi", a declarat Ludovic Orban în faţa sediului PNL, întrebat despre posibilitatea ca noul Guvern să nu obţină majoritatea voturilor pentru susţinerea în Parlament.

Cele 10 voturi obţinute de PNL pentru învestirea Guvernului sunt din partea parlamentarilor aparţinând grupului minorităţilor naţionale, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută marţi la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

Deputaţii PSD au stabilit să nu intre în sală la plenul reunit în care va fi dat votul pentru noul Guvern, pentru a asigura cvorumul şedinţei, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO