Eveniment

Decizia luată de premierul desemnat Orban după audierile din Parlament: nu va retrage miniştrii care au primit aviz negativ în comisii. ”Nu accept evaluarea pe care o face PSD pentru un candidat de ministru pe care l-am propus

Decizia luată de premierul desemnat Orban după...

Autor: Alexandru Costea

30.10.2019, 14:25 179

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu va retrage miniştrii care au primit aviz negativ în comisii, afirmând că nu acceptă evaluarea făcută de PSD şi nici ca Lia Olguta Vasilescu şi Marian Rădulescu să decidă capacitatea de reformă a celor propuşi de el.

”Nu accept evaluarea pe care o face PSD pentru un candidat de ministru pe care l-am propus. A fost un vot politic, iar modul audierii arată că a fost pregătită în detaliu pentru a determina acest vot negativ. Nu accept evaluarea pe care o face PSD. Votul a fost unul politic, clar. Nu accept ca Olguţa Vasilescu, ca Rădulescu să fie cei care să stabilească capacitatea de reformă pe care o poate face un ministru din echipa mea”, a declarat Ludovic Orban, după ce Ion Ştefan, propus la Dezvoltare, a primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

El a mai afirmat că votul de învestitură în plen e determinat de discuţiile pe care le-a avut cu partenerii liberalilor.

”În comisiile de administraţie ale celor două Camere există o majoritate a PSD. Astăzi (miercuri - n.r.) şi-a impus-o la vot. Nu a participat niciodată la o execuţie politică aşa cum i-a oferit majoritatea PSD. Are experienţă cu oamenii, nu cu reprezentanţii PSD care sunt disperaţi că la conducerea ministerului Dezvoltării să existe un om corect, care să nu mai înghită toate procedurile viciate, generate de PSD la conducerea Dezvoltării”, a adăugat premierul desemnat.

Marţi au fost audiaţi în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnaţi în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură şi Costel Alexe, propunerea pentru Mediu.

Cei care au primit aviz negativ sunt Florin Cîţu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanţelor şi Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO