Eveniment

Decathlon retrage două produse pentru alpinişti şi o serie de mănuşi

Decathlon retrage două produse pentru alpinişti şi o...

Autor: Dorin Oancea

01.08.2019, 12:19 192

Decathlon retrage două produse pentru alpinişti – carabiniera Rocky cu filet şi dispozitivul de asigurare ToucanLight, precum şi mănuşile Pro Leather maro, la care au fost descoperite o serie de nereguli, informează ANPC.

În cazul Toucan Light, dispozitiv de filat pentru alpinism marca Simond, vândut în România începând cu 25 februarie 2019, s-a descoperit faptul că în cazul în care doi alpinişti sunt asiguraţi simultan de capărul de coardă, dacă unul dintre cei doi întinde coada, cel de-al doilea rămâne blocat. Retragerea a fost anunţată de producător la nivel european.

Cumpărătorii carabinierei pentru alpinism Rocky cu filet din perioada 5 decembrie 2018 – 4 iulie 2019 pot returna produsul. Producătorul Simond a descoperit că în unele cazuri inelul de blocare a caraabinierei ar putea fi montat invers, lucru care poate duce la riscul de deblocare acciidentală a carabinierei în timpul utilizării.

În cazul mănuşilor Pro Leather maro vândute în perioada 16/06/2017 - 05/07/2019, producătorul Fouganza a constatat că anumite produse aveau o concentraţie de crom prea ridicată, care, în unele cazuri, ar putea duce la reacţii alergice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO