Eveniment

De ce trebuie să ţinem mai mult copiii în şcoală: Salariul unui absolvent de facultate se dublează în 5 ani de la angajare, pe când salariul unui muncitor din fabrică se majorează cu doar 41%

De ce trebuie să ţinem mai mult copiii în şcoală:...

Autor: Adelina Mihai

06.11.2021, 11:54 3852

♦ Absolvenţii specializaţi în domeniul IT au parte de cele mai rapide creşteri salariale în tranziţia de la junior la senior, acesta fiind domeniul cu cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, cu o medie de 8.400 de lei net pe lună.

Un absolvent de facultate care se angajează imediat după absolvire primeşte un salariu destul de apropiat de cel al unui muncitor dintr-o fabrică, însă după 5 ani de activitate salariul absolventului de facultate se dublează, pe când al muncitorului are o creştere de 41%, arată datele extrase din studiul salarial Total Remuneration Survey realizat de firma de consultanţă Mercer Marsh Benefits.

Astfel, salariul de bază al unui contabil creşte cu 200% în 5-7 ani de la angajare, în timp ce trecerea de la o poziţie de junior a unui account manager/ key account la una de senior aduce o majorare salarială de 220% a salariului de bază. Cel mai mare salt salarial îl au dezvoltatorii software: un junior din dezvoltare software care ajunge senior îşi majorează salariul cu 226% în cinci ani.

La polul opus se află angajaţii din aşa-numita zonă „blue collar“, care nu au studii superioare şi care se angajează ca muncitori/operatori producţie în fabrici. Salariul unui operator de producţie se majorează cu numai 47% de la nivelul de „junior“ până la cel de „senior“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO