Eveniment

De ce dispozitivele iPhone nu primesc mesajele Ro-ALERT. Explicaţia dată de Raed Arafat

De ce dispozitivele iPhone nu primesc mesajele Ro-ALERT....

Autor: Nicolae Oprea

20.12.2019, 14:52 1168

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spune că posesorii de telefoane iPhone care nu primesc mesajele Ro-ALERT trebuie să bifeze manual din secţiunea notificări primirea acestor mesaje. 

„La iPhone, se intră pe notificări şi se merge jos de tot unde există secţiunea Alerte guvernamentele şi unde toate segmentele trebuie bifate pe verde, să nu fie închise. Dacă sunt închise, nu se primesc mesajele pe aceste telefoane”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

De altfel, aceeaşi explicaţie este oferită pe site-ul Apple pentru posesorii de iPhone şi Apple Watch.

Îndrumări vin şi din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). În cazul în care secţiunea „Alerte guvernamentale” nu apare la „Notificări” pe dispozitivele iPhone, atunci posesorii acestor dispozitive trebuie să facă un update al softului, porivit reprezentanţilor IGSU.

Populaţia a fost avertizată, joi noapte, prin sistemul de urgenţă Ro-ALERT cu privire la incendiul de pe Şoseaua Fundeni, fiind sfătuită să ocolească zona şi să se adăpostească în cazul în care se află în apropiere. Însă unii bucureşteni nu au primit alerta.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov au precizat pentru MEDIAFAX că alerta de joi seară a fost trimisă pentru toată zona administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti şi pentru localitatea Dobroieşti.

RO-ALERT este un sistem care permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ca urmare a Ordonanţei de urgenţă nr. 72 din 5 octombrie 2017, potrivit datelor oficiale furnizate de IGSU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO