Eveniment

De astăzi purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie şi în Bacău. Lista completă a judeţelor unde e obligatoriu să se poarte mască

De astăzi purtarea măştilor de protecţie devine...

Autor: Departamentul Corespondenti

07.04.2020, 07:28 20825

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie începând de marţi şi în Bacău. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Potrivit Prefecturii Bacău, decizia a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va intra în vigoare de marţi.

Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu.

Judeţul Bacău devine astfel al şaptelea judeţ din România care aplică acestă regulă. Masca este obligatorie în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO