Eveniment

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, anunţă care este cursul valutar la care se uită guvernul: Bugetul pentru 2019 a fost construit pe un curs sub 4,7 lei/euro

Autor: Mediafax

28.01.2019, 22:51 402

Vâlcov spune că evoluţia cursului din ultima perioadă, când leul a avut opt zile la rând minime istorice, este artificială.

 

„Toată această creştere este artificială. Încă nu s-a depistat şi probabil vom avea şi o analiză, după ce Consiliul Concurenţei va termina cu controlul la ROBOR, poate va începe şi un control pe aceste speculaţii pe curs, dacă sunt speculaţii pe curs. Până la urmă sunt afectate persoanele care au rate în euro. Şi statul trebuie să plătească anumite împrumuturi care au scadenţă în această perioadă şi costurile cresc în momentul în care euro creşte. Se va publica o ordonanţă care a fost adoptată în Guvern, care obligă Consiliul Concurenţei să vină cu rezultate în maxim 6 luni, iar Ministerul Finanţelor va face o solicitare către Consilul Concurenţei pentru a verifica modul în care a fost raportat ROBOR în ultimii trei ani”, a spus Vâlcov.

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că efectuează o investigaţie privind evoluţia ROBOR, în contextul apariţiei OUG 114 privind unele măsuri fiscale, care introduce taxa pe lăcomie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO