Eveniment

Daniel Constantin, după retragerea sprijinului politic: Mingea este în terenul lui Liviu Dragnea

Daniel Constantin, după retragerea sprijinului politic:...

Autor: Cătălina Mănoiu

26.03.2017, 17:55 2085

“Probabil că decizia de astăzi nestatutară va fi comunicată domnului preşedinte Dragnea şi pe cale de consecinţă domnului prim ministru Grindeanu. Acum mingea este în terenul domniilor lor. Dacă vor accepta o decizie care n-are nicio legătură cu Statutul şi deci cu legalitatea, dânşii vor decide. Nu vreau să pun nici presiune pe dânşii. Eu mi-am făcut datoria. Nu regret nimic, dacă ar fi să fiu pus din nou în faţa acestei situaţii, aş alege acelaşi lucru, aş alege oamenii. Mi s-a cerut să trădez oameni, să-i arunc peste bord, doar ca să îmi fie mie bine. Nu pot să fac acest lucru, s-a încercat şantajarea mea cu funcţia de viceprim ministru, am demonstrat că nu ţin la această funcţie. Mai importantă este onoarea, demnitatea şi respectarea Statutului”, a declarat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, la finalul şedinţei BPC.

Daniel Constantin a afirmat că votul pentru retragerea sprijinului politic a fost dat la propunerea lui Dian Popescu.

“A fost un vot care s-a dat astăzi, la propunerea colegului nostru Dian Popescu, colegii au votat. I-am informat. Am făcut un apel la Statut. Sigur că în ultimul timp statutul nici măcar citit nu este. Decizia de astăzi nu are nicio legătură cu legalitatea. Nu se poate aplica o sancţiune unui preşedinte, copreşedinte de partid decât în Congres, dar acestea sunt lucruri care deja au fost călcate în picioare de mai mult timp, nu doar de acum”, a mai spus Constantin.

Copreşedintele ALDE a spus că ce s-a întâmplat în şedinţa BPC nu are nicio legătură cu liberalismul.

“Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate pentru domnul Tăriceanu nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Liberalismul nu înseamnă doar să te lupţi pentru drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, înseamnă şi alegeri libere şi corecte şi multe şi multe lucruri”, a afirmat Daniel Constantin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO