Eveniment

Daniel Anghel, PwC: Consolidarea fiscală şi modificarea termenului de depunere a Declaraţiei unice, printre cele mai importante propuneri de modificare a Codului Fiscal

Daniel Anghel, PwC: Consolidarea fiscală şi modificarea...

Autor: Răzvan Botea

28.08.2019, 14:19 244

Consolidarea fiscala, care presupune impozitarea profitului la nivel de grup şi nu individual pe companii, ar reprezenta un avantaj pentru cashflow-ul companiilor, prin compensarea profiturilor cu pierderile din cadrul companiilor din grup, a spus Daniel Anghel, partener, PwC, în cadrul unui eveniment al companiei.

„Este de salutat această apariţie a consolidării fiscale. Este vorba despre consolidarea impozitului pe profit şi practic consolidarea sau compensarea profiturilor cu pierderile pentru firmele din acelaşi grup fiscal. Este un avantaj de cash flow pentru companiile care vor beneficia de acest lucru. Nota de fundamentare vorbeşte de aproximativ de 200 de companii eligibile, care au o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro”, a spus el.

De asemenea, o altă propunere importantă de modificare a Codului Fiscal este şi modificarea termenului de depunere a Declaraţiei Unice. Această modificare ar aduce companiilor care au operaţiuni şi în alte ţări  un răgaz pentru a demonstra că au plătit impozitele în ţara în care au realizat veniturile, evitând astfel o dublă impunere.

„Se înlocuieşte termenul de 15 martie cu 25 mai. E foarte important, pentru că aceşti contribuabili intrau într-o cursă de a-şi strânge documentele, să demonstreze ca impozitul a fost plătit în ţara de unde proveneau veniturile. Alte state membre UE folosesc termene diferite de depunere a declaraţiei”, a mai spus Daniel Anghel.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO