Eveniment

Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanţelor, salută faptul că România a reuşit să se împrumute din nou la dobânzi negative

Dan Vîlceanu a salutat performanţa Ministerului de Finanţe, pe care l-a preluat în calitate de ministru, pentru împrumutul luat joi de pe piaţa internă în euro la dobânzi negative.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 176 mil. euro, la un randament mediu negativ de minus 0,04%.

Anul trecut a fost pentru prima dată când Ministerul Finanţelor s-a împrumutat la o dobândă negativă, atunci când Florin Cîţu era ministrul Finanţelor.

Vîlceanu crede că obţinerea unor dobânzi negative în acest moment pentru împrumuturile statului arată încrederea pe care investitorii o au în guvern şi în programul de guvernare, iar “pentru români înseamnă că nun lăsăm povara plăţii dobânzii acestui împrumut pe umerii lor.”

În condiţiile în care, de mai mulţi ani dobânzile în Europa la euro sunt negative, performanţa Mininsterului de Finanţe nu este ceva extraordinar.

În Euro, aproape toate ţările reuşesc să obţină dobânzi negative, dar în schimb, la lei România plăteşte dobânzi destul de mari pentru a se împrumuta de pe piaţa internă.

 

Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de stat în euro în valoare de 176,25 mil. euro la un randament mediu de adjudecare negativ de - 0,04%.

Ministerul Finanţelor a avut oferta de 100 mil. de euro cu o rată a cuponului de 1%, iar cererea a fost de 312,25 milioane euro.

Conform cumunicatului oficial, randamentul până la scadenţă acceptat de Ministerul Finanţelor a fost de - 0,01%, iar randamentul până la scadenţă aferent preţului mediu de adjudecare a fost - 0,04%.

Mai jos regăsiţi comunicatul oficial:

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.