Eveniment

Dan Ştefan, co-fondator Autonom: ”Problema e cum pui în practică guvernanţa corporativă, cum facem diferenţa dintre răspundere şi responsabilitate”

Dan Ştefan, co-fondator Autonom: ”Problema e cum pui...

Autor: Miruna Diaconu

01.10.2019, 12:23 473

Guvernanţa corporativă este cea care ar putea influenţa pozitiv sau negativ evoluţia unei companii, însă proprietarii trebuie să îşi pună problema punerii în practică a teoriei învăţate despre aceasta, mai exact cum pot face diferenţa dintre răspundere şi responsabilitate, cea din urmă fiind unul dintre principiile guvernanţei corporative.

„Stakeholderii au puterea de a alege. Au o putere prin voce ajungând chiar până la boicot sau diferite forme de activism. Puterea nu constă doar în poziţie, ci şi în putere pozitiva de influenţare. Valorile sunt legate de scop, de perfomanţă, de success, de a fi numărul 1. Pentru asta ar trebui să existe un engagement mai mare, atât extern cât şi intern. Problema e cum pui în practică guvernanţa corporativă, nu facem diferenţa dintre raspundere şi responsabilitate.” a spus  Dan Ştefan în cadrul evenimentului “ From Family Business to Corporation”. 

El a mai adăugat că ar trebui ca firmele private să creeze mecanisme culturale, pentru că valorile unei companii sunt legate de oameni. De altfel, ele ar trebui să fie atente la cum sunt recrutaţi oamenii şi cum sunt daţi afară, dar şi pe ce principii se bazează în acest procesul de recrutare.

Dan Ştefan  este un co-fondator al companiei Autonom. El  alături de fratele său Marius Ştefan au înfiinţaţ  compania Autonom, cei doi deţin în mod egal, adică 50-50% din acţiunile companiei. El a lucrat în consultanţă financiară timp de patru ani la Paris şi în 2006 s-a decis să se întoarcă în România pentru a dezvolta un business împreună cu fratele său.

 Autonom este o firmă de închirieri de maşini. De altfel, este singura companie românească care a primit pentru cel mai bun angajator timp de 4 ani la rând (2014,2015,2016 si ,respectiv, 2017).

Cifra de afaceri a Autonom Services SA în anul 2018 a fost de aproximativ 28 de milioane de euro. Serviciile de închirieri auto pe termen scurt şi mediu au avut o pondere de aproximativ 30% din aceasta.

Evenimentul “From Family Business to Corporation” este organizat de Medlife în asociere cu Bursa de Valori Bucureşti, astăzi, 1 octombrie, la hotelul Hilton. Ziarul Financiar este partener media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO