Eveniment

Dan Barna, liderul USR: Susţinem scenariul alegerilor anticipate

Dan Barna, liderul USR: Susţinem scenariul alegerilor...

Autor: Alexandru Costea

06.02.2020, 14:17 287

Liderul USR, Dan Barna, a declarat după consultările avute cu preşedintele Klaus Iohannis, că susţine scenariul anticipatelor, dar dacă acesta nu va fi materializat, atunci cer ca viitorul premier să îşi asume revenirea prin OUG la alegerea primarilor în două tururi şi ca USR să intre la guvernare.

”I-am transmis preşedintelui poziţia USR, declarată timp de doi ani de zile - alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România. Vom susţine scenariul alegerilor anticipate. Dacă acest proiect al anticipatelor nu se va materializa, i-am solicitat preşedintelui ca indiferent de premierul pe care-l va desemna să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asuma ca punct unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanţă de urgenţă. Este o solicitare foarte clară. Iar a doua solicitare este ca USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza dacă nu vom avea anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv va fi realitate”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

El a precizat că propunerea de premier făcută de formaţiune este Dacian Cioloş

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO