Eveniment

Dan Barna, despre excluderea din USR a Olimpiei Ardelean: Trebuie să existe nişte limite

Dan Barna, despre excluderea din USR a Olimpiei Ardelean:...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

12.12.2019, 19:47 162

Dan Barna a declarat joi, în emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, referitor la excluderea Olimpiei Ardelean, că ideea că cineva poate să aibă orice abordare în logica libertăţii totale de expresie este una generoasă, dar nu are cum să fie funcţională şi că aceasta poate contesta decizia.

”Este o decizie disciplinară a Biroului Naţional. USR deţine proceduri interne de reacţie la toate tipurile de decizii”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

El a mai spus că Olimpia Ardelean poate contesta excluderea din partid.

”Decizia de ieri nu avea legătură cu acele semnături. Decizia de ieri se baza pe nişte sesizări ale unor colegi legate de injurii, de jigniri, iar pe de altă parte de postarea în ziua dinaintea votului a unui mesaj public pe care colegii mei l-au considerat nedrept faţă de munca şi efortul lor din campanie”, a adăugat Barna.

În opinia lui, ideea că cineva poate să aibă orice abordare în logica libertăţii totale de expresie este una generoasă, dar nu are cum să fie funcţională.

”Tebuie să existe în orice organizaţie, inclusiv în USR, nişte limite faţă de la care membrii să se raporteze. Ideea că poţi să ai orice abordare faţă de partid, faţă de organele de conducere ale partidului, în logica libertăţii totale de expresie este una generoasă, dar nu are cum să fie funcţională. Trebuie să existe nişte limite - în momentul în care se ajunge într-o zonă de jigniri, într-o zonă de afirmaţii care nu au în spate nicio dovadă sau nicio realitate e firesc să existe astfel de reacţii ale partidului, pe proceduri statutare”, a apreciat liderul USR.

De asemenea, el le-a răspuns şi celor peste 100 de membri ai formaţiuniii care au cerut anularea excluderii.

”Am văzut că sunt câţiva colegi care au postat un mesaj de protest, de nemulţumitre, e normal să fie. E un partid viu, dinamic, dar trebuie să avem nişte limite”, le-a transmis Barna acestora.

De asemenea, Dan Barna a acuzat o presiune mediatică dusă împotriva USR.

”Chiar mă gândeam - dacă în orice alt partid ar fi fost o decizie de excludere a unui membru pentru postări publice în ziua alegerilor împotriva candidatului şi împotriva partidului nu ar fi avut nimeni nimic de spus, era o decizie firească. La noi presa şi mulţi dintre cei care supraveghează fenomenul USR încearcă să transforme lucrurile acestea în elemente spectaculoase”, a mai afirmat Barna.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuţie” iercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO