Eveniment

Dacian Cioloş se va întâlni la începutul anului viitor cu Angela Merkel şi Francois Hollande

Dacian Cioloş se va întâlni la începutul anului...

Autor: Alice Draghici

24.12.2015, 10:00 339

"(Angela Merkel - n.r.) m-a invitat la Berlin şi chiar am stabilit data vizitei în timpul întâlnirii de la Consiliu European, pe data de 7 ianuarie am stabilit împreună. I-am spus că aş vrea să merg cât mai repede pentru a discuta mai în detaliu ceea ce avem de gând să facem, care e programul nostru de guvernare, mai ales din perspectiva economică", a declarat premierul Dacian Cioloş la postul de televiziune Antena 3, adăugând că Germania este un partener important pentru ţara noastră şi din punct de vedere economic.

Cioloş a precizat că şi-ar dori ca România să aibă, la nivel guvernamental, "un rol mult mai proactiv" în relaţie cu Uniunea Europeană şi nu reactiv "cum a fost de multe ori până acum".

"În sensul de a anticipa anumite decizii care se pregătesc, anumite proiecte, decizii de acte normative, de a încerca să identifici care pot fi punctele sensibile care să se afle în discuţii, de a avea o poziţie, ca stat membru, pe acele puncte şi de a fi implicat în grupurile de negociere ale poziţiilor finale şi ale deciziilor care se vor lua". Un stat membru când este implicat într-un astfel de proces proactiv, atunci el contează defapt", a punctat Dacian Cioloş.

Primul-ministru mai are alte două vizite programate pentru începutul anului viitor, în Franţa şi Olanda.

"La sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie, intenţionez să fac o vizita şi la Paris, am o invitaţie din partea preşedintelui Hollande (François Hollande - n.r.) şi, de principiu, sigur că am fost de acord pentru că şi cu Fraţa e important să discutăm anumite lucruri, inclusiv pe parte economică, însă acolo aştept să avem instalat noul ambasador, care urmează în săptămânile următoare să meargă la Paris şi imediat după ce el va ajunge acolo, vom pregăti vizita, deci sfârşit de ianuarie - început de februarie şi mai intenţionez să mai efectuez o vizită şi în Olanda, am o invitaţie şi din partea primului-minsitru Mark Rutte. Olanda pentru că Olanda va avea preşedinţia Uniunii Europene în primul semestru din anul viitor şi aş vrea să discutăm de priorităţile Olandei în calitate de preşedinte al Uniunii Europene şi să vedem cum ne poziţionăm pe anumite subiecte", a mai spus Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO