Eveniment

Dacian Cioloş: Preţurile la alimente nu vor coborî

Dacian Cioloş: Preţurile la alimente nu vor coborî

Autor: Gabriel Razi

04.03.2011, 15:21 39

Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură, a declaratastăzi că preţurile pentru produsele agro-alimentare din Româniavor rămâne ridicate.

"Creşterea preţurilor la alimente în România este determinatăatât de contextul internaţional, cât şi de problemele din lanţulalimentar", spune Dacian Cioloş.

Oficialul european precizează că avansul preţurilor este unefect al problemelor structurale, însă în piaţa există şi problemelegate de informaţii care amplifică tendinţa.

"Cresc preţurile la nivel global, este o creştere structurală,cererea este mai mare decât oferta. Sunt şi probleme care ţin deiinformaţiile din piaţă sau decizii luate de mari producători,precum Rusia sau Ucraina. Toate aceste lucruri au impact asuprapreţurilor", crede Cioloş.

Dacian Cioloş a adăugat că potenţialul României de a hrăni 80 demilioane de oameni nu este un avantaj atâta timp cât nu dispunem deel.

"Potenţialul trebuie valorificat, întrebarea este cum. Acesteaeste întrebare la care trebuie să răspundă România. Potenţial aumulte ţări", a subliniat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş se află la Bucuresti pentru o vizită de două zile,în timpul căreia va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu,premierul Emil Boc, ministrul muncii Nelu Ioan Botiş, ministrultransporturilor Anca Boagiu, ministrul dezvoltării regionale şiturismului Elena Udrea şi reprezentanţi ai mediului de afaceri dinagricultură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO