Eveniment

Dacian Cioloş îi cheamă la dezbatere pe Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu: Discuţia despre scrumiere şi chefuri poate să mai aştepte, dacă au curaj, să vorbim despre banii europeni care ar putea intra în România

Dacian Cioloş îi cheamă la dezbatere pe Ludovic Orban...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.06.2020, 11:59 67

Eurroparlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, îi cheamă pe Ludovic Orban şi pe Marcel Ciolacu la o dezbatere televizată despre cum vor fi folosiţi banii de la UE, afirmând că ”discuţia despre scrumiere şi chefuri poate să mai aştepte”.

”Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate şi bună-cuviinţă, Marcel Ciolacu, pentru cine nu ştie preşedinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate şi să ceară o demisie şi atunci când biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, prim-miniştri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat şi aceste ocazii. Aşa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul şi lipsa de bun-simţ din propria ogradă. Aşa că, profitând de această pauză de o ţigară de la guvernarea ţării, cred că e momentul potrivit să-i provoc atât pe domnul Ciolacu, cât şi pe domnul Orban la o discuţie serioasă despre ce au de gând să facă cu o şansă imensă pe care Uniunea Europeană a anunţat-o pentru România”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

El îi întreabă pe cei doi politicieni, printre altele, ce programe au gândit pentru dezvoltarea ţării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani, care sunt investiţiile publice prioritare şi cum se pot face autostrăzile cât mai rapid folosind aceşti bani.

”Dacă au curaj şi înţeleg subiectul, îi provoc să ne vedem săptămâna viitoare la orice oră, în orice studio de televiziune sau radio, să vorbim despre viitorul ţării în acest context. Discuţia despre scrumiere şi chefuri poate să mai aştepte”, conchide fostul premietr Dacian Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO