Eveniment

Dacia a lansat la Barcelona SUV-ul Sandero Stepway

Dacia a lansat la Barcelona SUV-ul Sandero Stepway

Noul model nu dispune de tractiune integrala si va avea un pret de pornire de 8.000 de euro

08.05.2009, 00:00 86

Automobile Dacia a lansat ieri in cadrul Salonului Auto de la Barcelona modelul Sandero Stepway, primul SUV-crossover din istoria companiei.

Acesta este realizat dupa aceeasi idee cu Renault Sandero Stepway lansat anul trecut pe piata sud-americana. Spre deosebire de Sandero, noul model dispune de o garda la sol inaltata cu 2 cm si bandouri laterale specifice SUV-urilor. Contrar asteptarilor, noul model nu dispune de tractiune integrala.
Cel mai probabil noul model va avea un pret de pornire de 8.000 de euro pentru versiunea Preferance si motorizarea pe benzina.
Lansarea comerciala va avea loc in luna septembrie, dupa ce incepand cu data de 15 iunie Dacia va majora cadenta de productie la 1.340 de masini pe zi, fata de 1.200 in prezent. Pe piata locala, Sandero Stepway se va confrunta cu Fiat Sedici, Suzuki SX4 si Ford Fusion.
Primul model Dacia cu sistem 4x4 urmeaza a fi prezentat pana la finele anului, cel mai probabil in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.
La fel ca si Duster, viitorul SUV Dacia va fi disponibil cu motorul diesel de 1,5l dCi atat in versiunea de 105 CP, cat si de 85 CP, precum si cu cele doua motorizari pe benzina de 1,6 litri de 90, respectiv 105 CP. Cel mai probabil sistemul de tractiune integrala va fi preluat de la Nissan Qashqai.
Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 autovehicule, in crestere cu 8,8% fata de 2007. Modelele Logan MCV (break) si Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de Sandero, cel mai nou automobil din gama constructorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO