Eveniment

Cutremur de 5,1 grade pe scara Richter, în Croaţia

Cutremur de 5,1 grade pe scara Richter, în Croaţia

Autor: Mediafax

06.01.2021, 19:45 141

Un nou cutremur puternic a fost înregistrat miercuri în Croaţia. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la ora 19.01, ora României, şi s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri.

Seismul a avut loc la 41 de kilometri sud-est de Zagreb.

La sfârşitul lunii decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs la aproximativ 45 de kilometri sud-est de oraşul Zagreb, afectând puternic orăşelele Petrinja şi Sisak. Acesta a fost precedat şi urmat de alte zeci de cutremure mai mici.

Mai multe persoane au murit şi peste 20 de oameni au fost răniţi.

Centrul orăşelului Petrinja a fost grav afectat, numeroase clădiri prăbuşindu-se. De asemenea, a fost afectată localitatea Majske Poljane.

„Cea mai mare parte a centrului Croaţiei este zonă roşie, ceea ce înseamnă că majoritatea clădirilor nu sunt utilizabile”, anunţa premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, citat de agenţia Associated Press. Armata croată a pregătit atunci aproximativ 500 de locuri de cazare în barăci militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO