Eveniment

Cursuri-fantomă la Agenţia Funcţionarilor Publici

Cursuri-fantomă la Agenţia Funcţionarilor Publici
12.12.2016, 00:04 704

Corpul de Control al Prim-Ministrului a efectuat un control la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în urma căruia a constatat existenţa unor poziţii dominante în furnizarea de programe, dar şi o mai mare permisivitate în ceea ce priveşte îndeplinirea unor condiţii de către parteneri.

Au fost identificate programe de perfecţionare diferite în acelaşi interval de timp, cu acelaşi formator, dar în locaţii diferite, fapt fizic imposibil, precum şi cazuri în care acelaşi partener de formare a organizat programe de perfecţionare diferite, cu formatori diferiţi, dar în aceeaşi perioadă şi locaţie, şi în aceste situaţii punându-se sub semnul întrebării realitatea realizării cursurilor în cauză.

Din analiza tarifelor practicate de formatori s-a constatat similitudinea acestora, situaţie favorizată chiar de către reglementările emise de către ANFP, ceea ce poate reprezenta o încălcarea a prevederilor legale.

Au fost iden­tificaţi parteneri de formare care deţin o poziţie dominantă în ceea ce priveşte furnizarea programelor de formare pro­fesională şi perfecţionare, deşi nu au furnizat astfel de pro­gra­me decât pe o perioadă scurtă de timp. Este cazul For­matica S.R.L. Bucureşti, cu 2 ani, sau al A.P.S.A.P. Bucureşti, cu 3 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO