Eveniment

Curăţenie generală: Facebook a eliminat de pe platformă mai multe conturi şi pagini false

Curăţenie generală: Facebook a eliminat de pe...

Autor: Alexandru Gologan

23.09.2020, 07:02 50

Facebook a eliminat mai multe conturi şi pagini false create cu scopul de a dezinforma. Se presupune că indivizii aflaţi în spatele reţelei operau din China. 

Activitatea reţelei era concentrată pe dezinformare în privinţa activităţii politice din SUA şi alte câteva ţări. Accentul a fost pus preponderent pe Asia de Sud-Est, inclusiv Filipine.

În SUA, în conturile respective au fost postate materiale atât în ​​sprijinul, cât şi împotriva candidatilor la preşedinţie, Joe Biden şi preşedintele Donald Trump.

Facebook nu a legat reţeaua direct de guvernul chinez. Se presupune că indivizii responsabili din spatele escrocheriei au încercat să-şi ascundă identitatea şi locaţia prin reţele private virtuale şi alte metode.

Oficialii americani de informaţii au avertizat luna trecută despre eforturile în curs sau potenţiale ale Chinei, Rusiei şi Iranului de a interveni în alegerile din 2020. Într-o evaluare publică din august, directorul contrainformaţiilor din SUA, William Evanina, a declarat că oficialii au stabilit că Beijingul îl consideră pe Trump ca fiind imprevizibil şi vrea să-l vadă pierzând în faţa lui Biden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO