Eveniment

Cumparatorii de apartamente noi amanati la nesfarsit au iesit in strada. Cum comentati?

Cumparatorii de apartamente noi amanati la nesfarsit au iesit in strada

Planorama ar trebui sa cuprinda patru blocuri cu 1.100 de apartamente, dar pana acum nu a fost finalizata nicio locuinta

27.07.2009, 19:19 82

Cel putin 25 dintre primii cumparatori de apartamente in proiectul Planorama s-au intalnit ieri la poarta santierului din zona Doamna Ghica a Capitalei pentru a cere explicatii reprezentantilor companiei Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului, dupa ce termenele de finalizare au fost depasite cu doi ani in unele cazuri.

Apartamentele nu au fost livrate, iar avansurile nu au fost returnate pentru cei care au solicitat acest lucru.

Cumparatorii spun ca pe santierul Planorama nu se mai lucreaza in prezent, dar reprezentantii firmei de constructii Danya Cebus, antreprenorul general al proiectului, nu au dorit sa comenteze informatia.

Cumparatorii sustin ca dezvoltatorul asteapta o refinantare din partea bancii Piraeus, care a creditat constructia, pentru a putea continua lucrarile si a racorda primele blocuri la apa si gaze. Intregul proiect ar trebui sa cuprinda patru blocuri cu 1.100 de apartamente, dar momentan nu a fost finalizata nicio locuinta.

"Majoritatea apartamentelor au fost platite in mare masura, astfel ca proiectul putea fi finantat din banii cumparatorilor. Vreau sa iau acel apartament; altfel am trait trei ani de chin inutili. M-am chinuit cu dobanzi la banca, stat in chirii, iar din banii respectivi as putea cumpara acum doar un apartament cu doua camere", spune Florin V., un client care a platit integral 70.000 de euro pentru un apartament cu trei camere, a carui livrare era programata pentru septembrie 2007.

El nu a devenit nici pana in prezent proprietar al apartamentului, in conditiile in care banca nu a ridicat ipoteca de pe locuinta, iar dezvoltatorul nu a livrat locuinta. "Am avut astazi o intalnire cu 25 dintre clientii Planorama si vom avea inca una saptamana viitoare. Suntem o companie privata, iar aceasta este o problema privata, intre noi si clientii nostri", a declarat Sharon Fisher, director financiar al proiectului Planorama.

Unii dintre cumparatori si-au pierdut rabdarea si increderea ca acest proiect va mai fi finalizat si au cerut returnarea banilor.

"Eu am o conventie cu titlu executoriu semnata cu ei la sfarsitul lui aprilie si tot nu mi-au fost returnati banii platiti in avans, desi acest lucru trebuia facut in 15 zile lucratoare. Raspunsul lor a fost 'fa ce ai de facut'. Nici nu vreau sa aud de apartamentul facut de ei, deoarece nu mai am incredere in felul in care au construit", a mai spus un cumparator.

Clientul Planorama a platit la sfarsitul anului 2006 un avans de 20.000 de euro pentru achizitia unui apartament cu doua camere care nu a fost finalizat nici pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO