Eveniment

Cum vor susţine examenele elevii confirmaţi cu COVID-19: Ministrul Educaţiei Monica Anisie anunţă proceduri speciale pentru elevii cu coronavirus

Cum vor susţine examenele elevii confirmaţi cu...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

25.05.2020, 17:46 129

Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu CoVID 19, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie vor susţine probele după o procedură specială, a anunţat, luni, ministrul Monica Anisie.

”Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la ex de bacalaureat, cât şi la evaluarea naţională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu CoVID 19, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie vor susţine probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susţinerea examenelor”, a declarat Monica Anisie.

Eas a mai spus că a cerut inspectoratelor şcolare să asigure condiţii de siguranţă în şcoli pentru revenirea elevilor la cursurile de pregătire şi să colaboreze cu direcţiile de Sănătate Publică, astfel încât în fiecare unitate de învăţământ dă existe câte un cadru medical.

Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă depusă de ProRomânia şi PSD împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO