Eveniment

Cum văd străinii economia românească după două decenii. Dan Voinea, Director General Util S.P.C: Cine are legături de business cu România vede foarte bine ţara şi potenţialul ei. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

06.06.2021, 10:00 352

Economia românească a trecut printr-o evoluţie spectaculoasă din primi ani de după revoluţie şi până în prezent. Perspectiva partenerilor vestici de business ai României cu privire la această ţară şi potenţialul ei economic este în general pozitivă, dar din păcate ea se limitează doar la aceştia.

„Lucrurile s-au schimbat şi pentru noi. Este clar că este o schimbare faţă de anii ‘90 sau 2000. Pentru cei din Europa de Vest, dacă au legături de business cu România şi lucrează cu români văd potenţialul ţării. Dacă nu au legături de business directe, ei au o părere foarte proastă”, a declarat directorul general al Util S.P.C.

Lipsa unei reţele puternic dezvoltate de autostrăzi precum şi nivelul corupţiei prezent în ţară sunt în opinia oamenilor de afaceri principalele impedimente care stau în calea unei dezvoltări economice importante.

„Economia va trece pe creştere când va crea infrastructura de autostrăzi, iar într-un cadru mai larg, atunci când se va reduce corupţia”, a mai spus Dan Voinea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO