Eveniment

Cum văd românii accesul la servicii medicale în funcţie de oraşe: „Sunt oameni care nu au un pediatru în localitatea lor”

Cum văd românii accesul la servicii medicale în...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2018, 10:00 447

În pecepţia românilor, Oradea, Braşov, Târgu Mureş, Timişoara şi Baia Mare sunt oraşele cu cel mai satisfăcător acces la facilităţi şi servicii medicale din România, arată un studiu realizat pe un şenation de 250.000 de oameni de către Storia în colaborare cu D&D Research.

„Sunt oameni care nu au nici măcar un pediatru în localitatea lor şi trebuie să se ducă cu copilul în altă localitate”, a spus Dan Petre, Managing Partner D&D Research.

La coada clasamentului se situează oraşele Giurgiu, Focşani, Tulcea, Călăraşi şi Botoşani unde sunt „aproximativ 300 de medici pe judeţ”, spune Dan Puică, OLX.ro.

Din punct de vedere al cartierelor, Cornişa din Târgu Mureş, Judeţean din Braşov, Tomis II din Constanţa, Centru din Cluj-Napoca şi Rogerius din Oradea au cel mai satisfăcător acces la facilităţi medicale, în timp ce, la polul opus se află cartierele Giuleşti din Bucureşti, Piaţa din Focşani, I.C.Frimu din Galaţi, Micro 39 din Galaţi şi Exterior Est din Botoşani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO