Eveniment

Cum va începe şcoala pe 14 septembrie: Masca este obligatorie pentru elevi şi profesori, atât în timpul orelor, cât şi în pauze

Cum va începe şcoala pe 14 septembrie: Masca este...

Autor: Ramona Cornea

19.08.2020, 12:22 3638

Ministerul Sănătăţii a publicat proiectul de ordin de ministru care conţine măsurile propuse pentru începerea anului şcolar 2020-2021. Proiectul de ordin de ministru este în dezbatere publică.

Astfel, conform proiectului, direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze până pe 7 septembrie inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi. Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU / CMBSU) va emite, până la data de 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

În funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare localitate în parte, şcoala va începe pe baza celor trei scenarii prezentate anterior de preşedintele Klaus Iohannis: scenariul 1 -  participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, scenariul 2 – elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vin zilnic la şcoală, iar cei din celelalte clase vin prin rotaţie de 1-2 săptămâni, iar în scenariul 3 toţi copiii urmează cursurile în mediul online.

La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.

În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSPJ.

Elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei, atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor.

Printre celelalte măsuri de prevenţie listate în documentul propus de Ministerul Sănătăţii sunt: igiena riguroasă a mâinilor, curăţenia şi dezinfecţia în unităţile de învăţământ, separarea şi limitarea contactului între elevi din clase diferite, neparticiparea la cursuri a preşcolarilor / elevilor ce prezintă febră sau simptome caracteristice pentru infecţia cu COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO