Eveniment

Cum se vor verifica certificatele de vaccinare: Prin STS, ca la vot, sau prin CNP

Cum se vor verifica certificatele de vaccinare: Prin STS,...

Autor: Andreea Tobias

16.05.2021, 12:00 786

Certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau prin CNP, spune prefectul Capitalei. Alin Stoica vorbeşte şi despre ţinta lunară de vaccinare, dar lămureşte şi problema organizatorilor de evenimente.  

Alin Stoica a declarat, sâmbătă, că certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau după buletin, respectiv CNP.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credinţă a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel şi cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul şi poate fi oricând arătat”.

În ce priveşte ţinta de vaccinare lunară, Stoica a spus că nu este stabilită, dar o aşteaptă.

„Vă pot spune că noi am stabilit, nu oficial, să avem o ţintă de vaccinare pe zi în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii”, a adăugat prefectul.

În altă ordine de idei, întrebat cine este considerat organizatorul unei nunţi, al unui botez sau al unei aniversări, prefectul a răspuns că de regulă este cel „în curtea căruia se organizează evenimentul”: „adică patronul care permite organizarea unui eveniment”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO