Eveniment

Cum se strâng banii: Numai în ultimele 24 de ore autorităţile au dat 5.400 de amenzi, în valoare de 10 mil. lei

Cum se strâng banii: Numai în ultimele 24 de ore...

Autor: Otilia Serescu

27.04.2020, 13:19 1980

În ultimele de 24 de ore, 5.406  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, iar acestea au fost sancţionate cu peste 10 milioane de lei, potrivit Grupului de Comunicare Startegică (GCS).

„Prin structurile abilitate ale Ministerului de Interne au fost întocmite, până în prezent, 490 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal”, arată sursa citată.

Potrivit unei comunicări a Poliţiei Române, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au prins în flagrant delict 168 de persoane în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea. Au fost verificate peste 36.400 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină.

„În cursul zilei de ieri (duminică - n.red.), aproape 12.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.”, conform Poliţiei Române.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 36.413 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. 500 de autovehicule (cu 1.698 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră”, menţionează sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO