Eveniment

Cum poţi convinge oamenii să se vaccineze când jumătate din personalul medical refuză să se vaccineze

Dacă în România alegerea de vaccinare încă a rămas în mâna medicilor, în alte ţări precum Franţa, Ungaria, Italia şi Letonia medicii sunt obligaţi să se vaccineze pentru a nu pune în pericol viaţa cetăţenilor.

Dacă în România alegerea de vaccinare încă a rămas în mâna medicilor, în alte ţări precum Franţa, Ungaria, Italia şi Letonia medicii sunt obligaţi să se vaccineze pentru a nu pune în pericol viaţa cetăţenilor.

Autor: Miruna Diaconu

10.08.2021, 07:55 815

Curtea Constituţională a Franţei a decis că este constituţională decizia guvernului ca personalul medical să fie obligatoriu vaccinat ♦ În România doar 60% din personalul medical este vaccinat.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa săptămâna trecută într-o conferinţă de presă că din discuţiile sale din ultimele luni cu personalul medical adevărul era că în jur de 90% din personalul medical este vaccinat. Însă, Federaţia Sanitas din România, organizaţie sindicală naţională reprezentantivă la nivel de ramură sanitară, a realizat un studiu din care a reieşit că doar 60% din angajaţii din Sănătate sunt vaccinaţi.

„60,14% dintre angajaţii în Să­nătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au in­fec­tat cu virusul SARS-CoV-2 în ulti­mele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vac­ci­nare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ. 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas din România.

Dacă în România alegerea de vaccinare încă a rămas în mâna medicilor, în alte ţări precum Franţa, Ungaria, Italia şi Letonia medicii sunt obligaţi să se vaccineze pentru a nu pune în pericol viaţa cetăţenilor, iar cei care nu respectă acest lucru vor fi sancţionaţi.

Studiul realizat de Federaţia Sanitas a fost făcut pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România, încadrându-se aici instituţii aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi cele care funcţionează în reţele de instituţii publice. De asemenea, se adaugă şi datele primate de la Direcţiile de Sănătate Publică, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO