Eveniment

Cum petrec bucureştenii de "Sfârşitul Lumii"

Cum petrec bucureştenii de "Sfârşitul Lumii"

Autor: Alina Dan - Mediafax

19.12.2012, 16:34 386

Dacă pentru unii vestea Apocalipsei de pe 21 decembrie este prilej de măsuri radicale - aprovizionare excesivă cu de toate, de la lumânări până la alimente -, pentru alţii nu este decât un nou prilej de distracţie în cluburi sau în faţa calculatorului.

De anunţata Apocalipsă au profitat şi managerii unor cluburi din Capitală, care au organizat, vineri, petreceri ce au ca temă sfârşitul lumii.

Pornind de la bancurile cu Chuck Norris, care reuşeşte să supravieţuiască până şi Apocalipsei, Clubul Expirat din Capitală iniţiază Misiunea "Mayaşul tăbăcit", un "balamuc organizat" cu băuturi tari şi muzică la maximum cântată de Eko şi Ştefan. Petrecerea începe la ora 22.00, iar intrarea costă 10 lei, preţ care include şi un shot.

În Regie, studenţii petrec şi învaţă să fie generoşi. În Club Blue, petrecerea "2012.12.21 The End Of The World Party" are scop caritabil. Banii strânşi la final vor merge către copiii bolnavi de osteogeneză imperfectă de la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Intrarea la petrecerea de 'sfârşitul lumii" este liberă.

Tot caritabilă este şi petrecerea din Indie Club. În acest caz, suma obţinută din achitarea taxei de intrare de 10 lei va fi donată unei cântăreţe de stradă. Invitaţi la "Petrecerea de sfârşit de an/ lume" vor fi Dan Bordeianu, Alexandra Uşurelu, Alina Dincă şi Dana Dorian, o contribuţie la încălzirea atmosferei având-o vinul fiert, care va fi oferit din plin petrecăreţilor.

Pornind de la sloganul "Cu neamurile te-ntâlneşti cu siguranţă după, dar cu prietenii va fi mai greu, aşa că vino să crăpăm împreună", Student Pub îi invită pe studenţi şi nu numai să petreacă sfârşitul lumii vineri, de la ora 21.00. Intrarea este liberă.

În Studio Martin din Capitală, pe 21 decembrie nu se anunţă Apocalipsa, ci "Un nou început/ A New Beginning", pe muzică de Erelias, Daniel Creed & Mishi şi alţii. Invitat special la petrecere, la care un bilet de intrare este de 10 lei, este DJ Syos.

De sfârşitul lumii se dansează în Open Pub pe ritmuri de samba braziliană, paso doble şi rumba, alături de profesioniştii Studio DANS (Dance Academy Naturally Shaped). Şi, pentru că deviza organizatorilor este "lumea se va sfârşi doar de atâta dans", intrarea este liberă.

Club Planters s-a gândit să întâmpine sfârşitul lumii aşa cum se cuvine şi se pregăteşte de "Invasion of the black angels", "ultima petrecere văzută vreodată". Apocalipsa se trăieşte în acest club cu open bar la preţul de 60 de lei şi cu muzică mixată de DJ Mercore, împreună cu animatoare, în jocuri de lumini şi show-uri de bar.

Trupa Tribut îşi ia pentru o seară supranumele de Cowboys from Hell şi susţine un concert vineri, de la ora 21.00, într-un club bucureştean cu nume sugestiv - Private Hell Club. "Dacă tot e sfârşitul lumii, măcar să petrecem pe riff-uri de heavy metal", spun organizatorii, care vor percepe la intrare o taxă de "suport trupă" în valoare de 15 lei.

Cei care nu doresc să aştepte Apocalipsa petrecând o pot face acasă, în faţa computerului, pentru că Facebook a pregătit o aplicaţie pentru acest "moment crucial". Numită "Sfârşitul lumii", aplicaţia, care, potrivit celor care au iniţiat-o, este "doar pentru amuzament", prezintă o imagine a Terrei "în fierbere", acoperită cu steagul României, care "priveşte" fix, cu ochi de felină. Aplicaţia poate fi accesată numai după apăsarea butonului "Like", numărul celor care s-au jucat până în prezent "de-a sfârşitul lumii" ajungând la aproape 750.000.

Iar cei care vor ca Apocalipsa să-i găsească în tendinţe din punct de vedere vestimentar pot poposi până în miez de noapte, când "sfârşitul lumii" se va încheia oficial, la Băneasa Shopping City, unde este pregătită o extra-petrecere care îmbină sesiunile de cumpărături cu muzica. Şi pentru că roşul este culoarea Apocalipsei, organizatorii spun că vor fi premiaţi toţi cei care vor respecta dresscode-ul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO