Eveniment

Cum îşi împart firmele cu capital privat românesc şi cele străine top 20 sectoare în economie: Construcţiile, transporturile şi comerţul sunt la români, pe când energia şi industria sunt la străini

Cum îşi împart firmele cu capital privat românesc şi...

Autor: Sorin Pâslaru

20.02.2017, 00:07 1379

Firmele străine au peste 50% în 11 din cele mai mari 20 de sectoare din economia românească, care acoperă aproape 80% din cifra de afaceri a tuturor companiilor din România în 2015, arată datele publicate de studiul „Capitalul privat românesc”, publicat de Ziarul Financiar joi 16 februarie 2017, cu sprijinul Patronatului Investitorilor Autohtoni din România  - PIAROM.

Firmele străine domină în fabricarea de autovehicule (96% pondere), prelucrarea ţiţeiului (97%), telecomunicaţii (86%), indus­tria metalurgică (83%) şi fabricarea echi­pa­mentelor electrice (83%). De asemenea, au po­ziţii de peste 50% în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică şi gaze, comerţul cu autovehicule, industria construcţiilor meta­lice, extracţia petrolului brut şi a gazelor natu­rale şi activităţi de servicii în tehnologia in­for­maţiei.

În schimb, firmele cu capital privat ro­mâ­nesc sunt majoritare în construcţii (83%) agri­cul­tură (81%), industria alimentară (59%), co­merţ cu ridicata (58%) şi comerţ cu amănuntul (58%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO