Eveniment

Cum explică MAI ce se întâmplă la protest: O încuietoare a cedat, 200-300 de persoane au ajuns în curtea Parlamentului

Cum explică MAI ce se întâmplă la protest: O...

Autor: Cosmin Pirv

21.12.2021, 14:24 62

O încuietoare de la intrarea de la Senat a cedat şi 200-300 de persoane au pătruns în curtea Parlamentului, fiind oprite pe scări şi la uşile de acces în clădire, a precizat marţi Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

MAI precizează că adunarea publică organizată marţi în zona Parlamentului nu a fost autorizată: „Potrivit informaţiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar şi de mai multe organizaţii civice”.

Reprezentanţii ministerului prezintă o cronologie a evenimentelor. Astfel, în jurul orei 7.30 în zona Pieţei Constituţiei s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.

„În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Aceşti protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului. În intervalul 8.00 - 10.45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine” anunţă MAI.

Potrivit comunicatului, în jurul orei 11.15, o parte din protestatari, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine.

MAI precizează că persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări şi la uşile de acces în clădire. Ulterior acestea au fost conduse în zona exterioară curţii imobilului.

„În prezent, în zona scărilor au mai rămas aproximativ 15 persoane”, susţine MAI.

Conform comunicatului, nu s-a folosit forţa şi nu au fost reclamate violenţe fizice. La manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane.

„În continuare, organele de poliţie şi jandarmerie acţionează pentru încheierea manifestării fără alte incidente. În paralel, se desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale”, a mai transmis MAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO