Eveniment

Cum explică Ludovic Orban importanţa purtării măştii: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât sau purtând pantof cu toc cui, dar s-au adaptat

Cum explică Ludovic Orban importanţa purtării...

Autor: Laura Buciu

16.09.2020, 10:36 59

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obişnuiască să se apare de virus, chiar şi purtând masca. Pentru că mulţi s-au plâns că e greu, Orban a spus că omul nu s-a născut cu cravata la gât sau cu pantofi cu toc cui, dar cu toate acestea, s-a adaptat.

Premierul a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor fi corecţi şi se apăra de virus, viaţa va fi mai normală şi economia va fi mai puţin afectată.

„Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că s-ar bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până când acest lucru se va întâmpla, va trebui să respectăm purtarea măştii, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune faţă de cei apropiaţi.

În privinţa purtării măştii, premierul Ludovic Orban a făcut şi nişte comparaţii legate de adaptabilitate.

„Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obişnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălţat, cu toate acestea mă uit şi acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO