Eveniment

Cum este adus „gustul de carne” în preparate de post? Info Cons a verificat mai multe produse vegetale pentru a găsi răspunsul

Cum este adus „gustul de carne” în preparate de...

Autor: Ioana Reit, Mediafax

24.11.2021, 18:35 55

Info Cons a realizat un studiu pe baza etichetelor a 39 de produse tip pastă vegetală pe care le găseşti pe piaţa din România şi a observat că produsele cele mai bogate în glucide sunt şi cele mai sărace în fibre.

Producătorii de alimente au găsit o variantă de a aduce „gustul cărnii” în preparatele de post.

Info Cons a realizat un studiu pe baza etichetelor a 39 de produse tip pastă vegetală găsite pe piaţa din România.

Cele mai multe produse conţin caragenan (E 407), care este un aditiv cu rol de îngroşare obţinut din anumite specii de alge.

Din studiul realizat de către Info Cons se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt şi cele mai sărace în fibre.

De asemenea, unele produse prezintă cantităţi de zaharuri de până la 4,9g. Cantitatea de glucide se situează între 3,08g si 9,9g.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO