Eveniment

Cum au evoluat ajutoarele de stat pentru investiţii? Care sunt perspectivele

Urmează videoconferinţa ZF/GNP şi ReedSmith: „Ajutorul de stat în Romania înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“

Cum au evoluat ajutoarele de stat pentru investiţii?...

Autor: Răzvan Botea

21.05.2021, 00:05 562

♦ Prin schema de ajutor de stat 807/2014 s-au derulat, până la finalul lui 2020, proiecte de investiţii de peste 1,8 mld. de euro şi s-a asumat crearea a peste 13.000 de locuri de muncă.

Companiile pot accesa finanţări nerambursabile pentru investiţii prin două scheme de ajutor de stat: 807/2014, respectiv 332/2014, aceasta din urmă pentru crearea de noi locuri de muncă. Finanţarea nerambursabilă, pentru schema 807/2014 este de până la 50% din valoarea investiţiei, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană.

Datele de la Ministerul de Finanţe arată că, până la finalul lui 2020, 81 de companii au solicitat şi obţinut ajutoare de stat prin schema de ajutor 807/2014. Prin această schemă de ajutor de stat au fost create 6.338 de locuri de muncă, din ţinta asumată de peste 13.000, din proiectele care încă se derulează: ultimele 13 proiecte au fost aprobate în ultimele două luni din 2020. Companiile pot solicita fonduri nerambursabile de până la 50% din valoarea proiectului de investiţii, în funcţie de zona în care se derulează proiectul.

Cum au funcţionat până astăzi schemele de ajutor de stat şi care sunt perspectivele pentru 2021 şi anii următori, sunt doar două dintre temele pe care le vor dezbate speakerii în cadrul evenimentului „Ajutorul de stat în Romania înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“.

ZF în parteneriat cu casele de avocatură Guia Naghi şi Partenerii (GNP) şi ReedSmith, organizează miercuri, 26 mai, videoconferinţa „Ajutorul de stat în Romania înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“. Dezbaterea se va desfăşura online şi va fi transmisă pe zf.ro şi pe pagina de Facebok a Ziarului Financiar, începând cu orele 10:00.

Printre speakerii evenimentului se numără Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Irina Avram, directorul general pe zona de ajutoare de stat din cadrul Ministerului de Finanţe, împreună cu Manuela Guia, managing partner al GNP şi Christian Filippitsch, partener ReedSmith Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO