Eveniment

Cum a evoluat topul celor mai mari 1.000 de angajatori în ultimii 5 ani: Kaufland rămâne cel mai mare angajator privat, CFR şi Poşta Română au cei mai mulţi angajaţi de la stat

Cristian Seidler

Cristian Seidler

Autor: Adelina Mihai

26.08.2021, 00:05 967

♦ Cei mai mari 1.000 de angajatori din economie au 1,4 milioane de angajaţi, un sfert din totalul angajaţilor din economie, arată o analiză a deputatului USR - PLUS Cristian Seidler ♦ Kaufland este cel mai mare angajator privat, iar CFR este cel mai mare angajator de stat ♦ IT-ul a avut cea mai spectaculoasă creştere a numărului de angajaţi din ultimii cinci ani.

Cei mai mari 1.000 de angajatori din economie aveau la jumătatea acestui an un efectiv de 1,46 milioane de salariaţi, cu 72.000 de angajaţi în plus faţă de perioada similară de acum 5 ani, arată o analiză realizată de deputatul USR Plus Cristian Seidler pe baza informaţiilor din Revisal, softul Inspecţiei Muncii care ţine evidenţa salariaţilor. Seidler, 40 de ani, este vicepreşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor şi, înainte de a intra în politică, a lucrat în sectorul privat, în domeniul resurselor umane la companii precum Adecco, Gi Group sau Gameloft.

„Cei mai mari 1000 de angajatori concentrează un sfert din angajaţii activi înscrişi în Revisal, o proporţie stabilă de-a lungul anilor. Kaufland este cel mai mare angajator privat individual din România, la mijlocul anului 2021, aşa cum era şi acum 5 ani, având momentan 17.700 de angajaţi, cu 4.000 mai puţini faţă de acum jumătate de deceniu. Acesta este depăşit de Poşta Română cu peste 24.000 de angajaţi dar răspândiţi în 9 entităţi juridice separate şi de CFR cu peste 47.000 de angajaţi dar răspândiţi în peste 20 de entităţi distincte, de infrastructură, transport călători şi marfă“, a explicat Cristian Seidler.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO