Eveniment

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro

Autor: Mediafax

28.06.2011, 14:30 183

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitatComisiei Europene (CE) despăgubiri de 1,46 milioane euro pentrupierderile suferite în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.colisemnalate în mai multe ţări europene, a declarat, marţi, ministrulAgriculturii, Valeriu Tabără, citat de Mediafax.

"Fiecare dintre producători trebuie să-şi recupereze pierderiledin acea perioadă. Valoarea totală a despăgubirilor solicitate estede 1,19 milioane euro pentru castraveţi şi de peste 275.000 europentru tomate", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că la o vizită din urmă cu câteva zile într-unsupermarket din România nu a sesizat nicio diferenţă în ceea cepriveşte vânzările de castraveţi comparativ cu perioada anterioarăîmbolnăvirilor cu E.coli.

"Eu spun că am depăşit această problemă, pentru că a fosttratată cu seriozitate. Vânzările se desfăşurau ca în oricare zi",a mai spus Tabără. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO