Eveniment

Cu cât au redus tarifele în septembrie hotelierii din Mamaia?

Cu cât au redus tarifele în septembrie hotelierii din...

Autor: Mirabela Tiron

07.09.2016, 13:36 779

Turiştii care aleg să meargă la mare în al doilea weekend din septembrie vor scoate din buzunar  între 190 de lei pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele şi 1.900 de lei pentru cazare la cinci stele, la hotel Vega, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com. Circa 64% din camerele hotelurilor din Mamaia sunt rezervate deja în weekend-ul 9-11 septembrie, mai arată booking.com. În vârf de sezon, cel mai mic tarif pe care îl găseau turiştii era de 400 de lei pe noapte pe  camera dublă de  hotel, Mamaia ajungând să concureze la preţuri cu hotelurile de pe Coasta de Azur.

Cea mai mare cerere pentru sejururile pe litoralul românesc se înregistrează în perioada iulie-august, când hotelierii ridică semnificativ tarifele. Deşi preţurile au explodat, cele mai multe unităţi de cazare au avut toate camerele ocupate în sezonul de vară. Enache Nancu, proprietarul hotelului Scapino (33 de camere) din centrul staţiunii Mamaia, construit de la zero în 2013 în urma unei investiţii de 2,2 milioane de euro, spunea în august că dacă mai avea un hotel îl umplea cu turişti.

Şi în staţiunile Eforie Nord sau Venus hotelierii au avut aproape toate camerele pline.  Jucătorii au redus tarifele încă de la finalul lunii august la cazare. Turiştii ce vor ajunge în acest weekend în Venus vor scoate din buzunar între 320 de lei pentru cazare la trei stele  şi 814 de lei la hotelul de cinci stele Inter, arată datele de pe booking.com.

În Eforie Nord, preţurile la cazare variază între 169 de lei pe două nopţi de cazare în weekend, la un hotel de trei stele, şi 590 de lei, potrivit datelor centralizate de ZF.

Pe litoralul românesc ajung anual peste un milion de turişti români, în cele 90.000 de locuri de cazare în unităţile turistice din judeţul Constanţa. Tarife mult mai mici sunt practicate de hotelierii din Nisipurile de Aur, cea mai populară staţiune de pe litoralul bulgăresc. La Nisipurile de Aur, două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, în acest weekend, costă de la 130 de lei, sejurul de două nopţi la cinci stele ajungând la 1.200 de lei, potrivit booking.com. Peste 200.000 de români aleg anual hotelurile de pe litoralul bulgăresc, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO