Eveniment

CSR are petitori europeni si rusi

03.06.2003, 00:00 13



Exista fime de prim rang din Europa care solicita sa intre la Combinatul Siderurgic de la Resita (CSR) si avem un investitor rus care doreste sa isi asume investitia de acolo, a declarat ieri Ovidiu Musetescu, ministrul privatizarii.



"Noi vom externaliza toate bunurile de patrimoniu care au facut ca in trecut privatizarea sa fie interesanta, nu pentru producerea otelului, ci pentru turism, exploatari hidroenergetice si vanzari de terenuri. Le vom aloca consiliului judetean sau consiliului local si vom izola acest producator de otel in scopul de a fi pornit de viitorul cumparator", a mai spus ministrul, in cadrul unei emisiuni televizate.



CSR a fost cumparata in urma cu doi ani de firma americana Noble Ventures, valoarea tranzactiei fiind de 85,25 milioane de dolari. Pentru ca Noble Ventures nu si-a respectat obligatiile financiare, compania a pierdut calitatea de proprietar, combinatul revenind in proprietatea statului.



"De la inceput, cei de la Noble Ventures au venit cu alt gand decat acela de a conduce si de a exploata societatea. Daca am fi invatat lectia de la inceput, am fi inteles ca avem de-a face cu oameni care urmaresc altceva. Noi, fiind de buna credinta, am incercat sa ii ajutam un an de zile, inclusiv prin faptul ca am dat o lege speciala", a mai spus Musetescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO