Eveniment

CSR ar putea fi vandut pana la Craciun

05.12.2003, 00:00 17



Combinatul Siderurgic Resita (CSR) ar putea trece in proprietatea Sinara Handel, reprezentanta comerciala a grupului TMK din Rusia, pana la finele acestui, a anuntat ieri Autoritatea pentru Privatizare. Pana acum, Sinara Handel a prezentat oferta tehnica si financiara de preluare a combinatului, precum si principalele elemente ale strategiei de relansare a societatii pe care o vor aplica dupa preluarea acesteia.



"Reprezentantii Autoritati au discutat cu investitorul o parte a clauzelor ce vor fi cuprinse in contractul de privatizare, urmand ca in urmatoarele doua saptamani contractul de privatizare sa fie in intregime negociat. APAPS va incerca sa treaca in proprietate privata CSR pana la sfarsitul lunii decembrie", a anuntat ieri Autoritatea. Negocierile dintre APAPS si compani Sinara Handel, singurul ofertant pentru CSR, au inceput in luna noiembrie.



Grupul TMK este cel mai important producator de tevi din Rusia si al doilea producator la nivel mondial. TMK este o companie de tip holding, cu centrul de conducere la Moscova, care detine patru fabrici in Federatia Rusa si una in Romania (Artrom Slatina). Grupul a anuntat, recent, ca intentioneaza sa formeze un holding metalurgic format din mai multe societati din Romania. De altfel, reprezentantii TMK au anuntat ca daca vor prelua CSR, sunt interesati si de Republica, societate care a revenit recent in proprietatea statului prin rezilierea contractului de privatizare semnat cu consortiul format din firmele Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading - SUA si companiile rusesti OOO Temerso si ZAO Compania Temerso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO