Eveniment

CSAT a avizat favorabil bugetele de securitate naţională

CSAT a avizat favorabil bugetele de securitate naţională

Autor: Dana Stanila

31.01.2017, 14:35 59

Iohannis a precizat că bugetul de 2 la sută alocat Apărării corespunde angajamentelor în vigoare şi că este important "ca banii să fie folosiţi pentru programe de dotare pe termen lung". El a precizat că bugetul Internelor este aproximativ acelaşi cu cel din 2016 şi că bugetele serviciiilor de informaţii au scăzut cu aproximativ zece la sută.

Preşedintele a spus însă că bugetul de stat pe 2017 în ansamblul său este "problematic şi supraevaluat, cu o creştere foarte mare a cheltuielilor, pentru care nu există explicaţii pertinente".

"Acest aviz este obligatoriu. Ca atare, discuţia a fost una aplicată şi cu concluzii destul de clare. Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care vrea sa îl trimită în Parlament. Acest buget mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor. Acest buget este prea optimist, supraevaluat fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere de 15 la sută. O creştere atât de mare este greu de realizat", a susţinut preşedintele, după şedinţa CSAT.

El a precizat că Guvernul s-a angajat să vină cu corecţii la rectificare dacă va fi cazul.

''Important de reţinut este că Guvernul, prin Prim-ministrul şi Ministrul Finanţelor, s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului", a conchis şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO