Eveniment

Croaţia schimbă regulile pentru români. Testul PCR negativ este obligatoriu pentru intrarea în ţară

Cetăţenii străini care sosesc în Croaţia din zone cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile croate au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Croaţia, în contextul pandemiei.

Astfel, începând cu data de 1 decembrie 2020, accesul pe teritoriul Republicii Croaţia este permis cetăţenilor străini care sosesc din zone/state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, cu condiţia prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligaţia de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ.

Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 decembrie a.c.

Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 şi 200 euro şi va fi suportat de către solicitant.

Sunt exceptate de la aplicarea noilor măsuri următoarele categorii de persoane:

- angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligaţia ca durata şederii pe teritoriul Republicii Croaţia sau în afara teritoriului croat să nu depăşească 12 ore;

- personalul navigant şi transportatorii;

- diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar;

- persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliştii;

- persoanele aflate în tranzit, cu condiţia ca durata tranzitului să nu depăşească 12 ore;

- pacienţii transportaţi pentru motive de sănătate urgente sau esenţiale.

Etichete: croaţia,test negativ,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.