Eveniment

Criza din politică continuă: Nicolae Ciucă a renunţat la mandatul de premier pentru că nu a găsit o majoritate în Parlament. PNL trebuie să negocieze acum cu PSD pentru formarea unui guvern. Preşedintele Iohannis trebuie să numească un nou premier

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Autor: Ştefan Stan

01.11.2021, 22:02 584

Criza din politică continuă.

Nicolae Ciucă nu a găsit susţinere în Parlament ca să-şi treacă guvernul, aşa că şi-a depus mandatul de premier în şedinţa PNL.

El trebuia să găsească susţinere pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

PNL a decis că trebuie să negocieze şi cu altcineva pentru a obţine voturile din parlament.

PSD este pregătit să intre la guvernare alături de PNL.

Odată ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul, preşedintele Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, care poate să fie şi Nicolae Ciucă, mai ales că PNL vrea să facă guvernarea şi cu altcineva.

USR spune că cea mai bună soluţie pentru România este refacerea coaliţiei PNL-UDMR cu USR.

PSD vrea să dea voturile pentru un nou guvern doar dacă intră la guvernare şi ar prefera ca primul ministru să fie Nicolae Ciucă.

Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL şi fostul premier, a ieşit din grupul parlamentar PNL alături de alţi senatori şi deputaţi PNL. El a declarat că nu sprijină un guvern PNL/PSD.

De la finalul lunii septembrie România este într-o criză politică continuă, două guverne fiind “demise”, guvernul Cîţu şi guvernul Cioloş. Un nou vot negativ pentru un nou guvern ar putea să ducă la dizolvarea Parlamentului de către preşedintele Iohannis şi organizarea de alegeri anticipate, ceea ce multe partide, cu excepţia AUR, încearcă să evite.

România trebuie să aibă un guvern plin pentru a trece această iarnă care se anunţă destul de dificilă din punct de vedere economic şi să înceapă PNRR-ul. De asemenea, trebuie votat bugetul de stat pe 2022.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO