Eveniment

Criza paturilor de COVID-19 în România: Au mai rămas doar 26 de paturi în secţiile ATI

Criza paturilor de COVID-19 în România: Au mai rămas...

Autor: Petru Mazilu

28.09.2021, 15:15 36

Autorităţile anunţă că marţi, în spitalele din România sunt doar 26 de paturi libere în secţiile ATI COVID. 11 paturi libere sunt la Bucureşti.

Potrivit DSU, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 11 paturi libere la acest moment, precizează reprezentanţii DSU.

În paralel, se lucrează pentru asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Paturile neocupate sunt la spitale din judeţele Argeş – 4, Braşov -3, Bucureşti – 11, Caras Severin – 2, Constanţa – 1, Dolj -4 şi Harghita – 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO