Caută doar în titlu
Eveniment

Criza locurilor de muncă a afectat mai ales femeile: două treimi din persoanele care au intrat în şomaj în ultimul an sunt femei, iar numărul femeilor şomere a crescut cu 50% din cauza pandemiei. Numărul de femei în şomaj a crescut în iunie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 48%. Şomajul printre bărbaţi a crescut cu 16%

Rata şomajului a crescut în luna iunie 2020 cu 36% în Ro­mânia, prin comparaţie cu iunie 2019, însă femeile au fost cele mai afectate: numărul de femei şomere a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 48%. În aceeaşi vreme, numărul şomerilor bărbaţi a crescut cu 16%, arată un grafic publicat de Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung.

„Situaţia provocată de pandemie a afectat în special statutul economic al femeilor. Analizând situaţia persoanelor cu vârsta peste 24 de ani, se poate observa că ponderea femeilor şomere în populaţia adultă de sex feminin a crescut cu 48% în termeni relativi faţă de acum un an (de la 2,5% la 3,7%). Prin comparaţie, ponderea bărbaţilor şomeri în populaţia adultă de sex masculin a crescut cu doar 16% în termeni relativi (de la 3,6% la 4,2%). În termeni absoluţi, două treimi din persoanele care au intrat în şomaj în ultimul an sunt femei“, notează repre­zentanţii fundaţiei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.