Eveniment

Criza guvernamentală, ziua a III-a: PNL spune că premierul nu are voturi pentru a trece restructurarea guvernului prin Parlament, USR vrea la guvernare dar după alegerile anticipate, iar Zegrean spune că Dăncilă poate sta la Palatul Victoria fără probleme

Dan Barna, USR: Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate

Dan Barna, USR: Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate

Autor: Dragoş Dinu

30.08.2019, 00:05 461
Premierul Dăncilă a anunţat miercuri seară la televizor că va încerca să treacă restructurarea guvernului prin Parlament, dar după ieşirea ALDE de la guvernare.

„Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016. Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă“, spunea miercuri seară premierul Dăncilă. Pe partea cealaltă, PNL - principalul partid de opoziţie - spune că PSD nu are voturile necesare pentru a trece prin Parlament.

USR, partidul aflat pe val după rezultatele de la europarlamentare, a precizat, prin vocea preşedintelui Dan Barna, principalul adversar al preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, că vrea să vină la guvernare, dar după alegerile anticipate. „Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate“, a spus Barna.

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, a precizat că Viorica Dăncilă poate să nu se mai prezinte în faţa Parlamentului şi să renunţe la remaniere.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a scris joi pe Facebook că PSD nu are cum să adune

234 de voturi pentru ca guvernul să obţină sprijinul necesar în Parlament. El a mai adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să accepte realitatea şi să scurteze criza politică prin care trece România.

„Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar şi nici suport popular. Preşedintele le-a spus cu subiect şi predicat că sunt obligaţi să respecte Constituţia, să meargă în faţa Parlamentului şi să ceară un vot“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO