Eveniment

Criza gunoiului din Sectorul 1: Alin Stoica, prefectul Bucureştiului anunţă soluţii pentru remedierea problemei

Criza gunoiului din Sectorul 1: Alin Stoica, prefectul...

Autor: Mediafax

10.06.2021, 17:11 139

Prefectul Bucureştiului Alin Stoica a anunţat, joi, că Primăria Sectorului 1 şi-a asumat plata serviciilor către sortatori. Este soluţia deblocării crizei gunoiului din Sectorul 1, în timp ce litigiul va fi tranşat în instanţă, a mai spus Stoica.

Prefectul Alin Stoica susţine că soluţia pentru delocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-şi asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluţie prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria îşi asuma plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul îşi va îndeplini în continuare obligaţiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu vor monitoriza în permanenţă situaţia pe teren.

„În acelaşi timp am cerut oganismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o ameninţare la sănătate populaţiei, să anunţe de urgenţă Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Problemele între Primărie şi comania de salubrizare vor fi tranşate în instanţă.

„Litigiile trebuie să şi urmeze calea firească”, a precizat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea edilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO