Eveniment

Criză de echipamente la spitalul „Victor Babeş” din Capitală. Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului: „Am făcut o listă cu echipamentele necesare, pentru că cele pe care le avem mai mult de o lună nu rezistă”

Criză de echipamente la spitalul „Victor Babeş” din...

Autor: Elena Crangasu, Otilia Serescu

27.02.2020, 14:29 107

Managerul Spitalului „Victor Babeş”, Emilian Ioan Imbri, a spus, joi, că a făcut o listă cu echipamentele necesare unităţii pe care o conduce, el precizând că cele care există în prezent în unitatea medicală „mai mult de o lună nu rezistă”.

„Am făcut o listă cu echipamentele necesare, pentru că cele pe care le avem mai mult de o lună nu rezistă. (...) Pentru protecţia personalului. Primul lucru pe care trebuie să îl facă un conducător de unitate e să-şi protejeze armata, adică personalul şi atunci trebuie să respecţi nişte metodologii care să spună la cât timp schimbi acel material şi cât timp poţi să forţezi oamenii aceia. Nu pot sacrifica medici şi asistente, trebuie să îi schimbi. Însă contactul nu trebuie să fie larg, de exemplu să pupăm mătuşi, contact haotic. E o boală pe care trebuie să o gestionăm”, a spus Imbri, în cadrul Comandamentului de la Primăria Capitalei.

Managerul Spitalului a adăugat că oamenii nu trebuie să se lase influenţaţi de zvonuri.

„Sunt câteva persoane care îşi pot permite să vorbească despre ceea ce se întâmplă şi deja sunt delegate ca fiind cei care vor ieşi în faţa publicului şi vor transmite mesajele. Să ne credeţi vă rog. Nu suntem atât de inconştienţi încât să vă minţim ca să încercăm să vă liniştim. Cred că nu ne e teamă şi cred că nu va depăşi curtea Spitalului Babeş”, a spus medicul.

Doctorul a mai explicat, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei, că în spital există un pavilion unde medicii lucrează doar cu aceşti pacienţi.

„Bolnavii nu trebuie să îi privim ca pe nişte condamnaţi. Sunt nişte oameni ca şi noi şi au avut ghinionul să intre în contact cu alţii bolnavi. Avem 60 de paturi, sper şi cred că nu va fi cazul să le folosim pe toate. În cazul în care lucrurile se complică, vom elibera încet-încet şi pavilioanele de lângă şi vom interna acolo pe cei bolnavi”, a mai spus managerul de la „Victor Babeş”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO