Eveniment

Cristian Tudor Popescu, la "După 20 de ani": Gestul lui Adrian Năstase, o ultimă aroganţă

Cristian Tudor Popescu, la "După 20 de ani": Gestul lui Adrian Năstase, o ultimă aroganţă

Foto: Octav Ganea

Autor: Departamentul Life

24.06.2012, 13:30 2033

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, tensiunile dintre Preşedinţie şi Executiv, acuzaţia de plagiat căreia trebuie să-i răspundă Victor Ponta, dar şi perspectivele scenei politice româneşti atât de tulburată în ultima perioadă au fost câteva dintre subiectele dezvoltate de Cristian Tudor Popescu, senior editor la Gândul.info, duminică, la "După 20 de ani".

La discuţia la care au mai participat şi jurnaliştii Cristian Leonte, Claudiu Pândaru şi Cristian Hostiuc, senior editorul Gândul.info a spus că nu crede că vor mai exista tentative de suicid din partea lui Adrian Năstase. Iar dacă în trecut acesta afirmase că-i este greu să şi-l imagineze pe Năstase în zeghe, de această dată, C.T. Popescu a spus că-i vine greu să şi-l imagineze pe omul politic vorbind din nou în public.

"Năstase a murit în interiorul lui când a apăsat pe trăgaci", a spus Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, el este de părere că "Năstase e terminat ca om politic de linia întâi".

"Ponta ar putea să concureze la o competiţie internaţională de plagiat", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El este de părere că tensiunile din jurul cazului Haşotti au doar rolul de a atrage atenţia asupra plagiatului premierului, care, alături de Crin Antonescu, "se joacă cu suspendarea". "Suntem la păcănele politice", afirmă editorialistul Gândul, care caracterizeaza meciul dintre Preşedintie şi Executiv drept o "gherilă suburbană".

Cristian Tudor Popescu acordă prima şansă la viitoarele alegeri USL: "USL va lua cel mai mare număr de voturi, pentru că nu se poate schimba un trend".

În ceea ce priveşte situaţia PDL, editorialistul Gândul afirmă că a fost "cel mai bun partid de opoziţie, însă a rezistat prost la proba puterii".

De asemenea, Vasile Blaga "e eficient la nivelul propriului partid, însă nu e o soluţie pe termen lung", crede Cristian Tudor Popescu.

O alianţă între Mihai Răzvan Ungureanu şi Vasile Blaga este văzută de editorialistul Gândul.info ca o soluţie pe termen lung, însă cu rezultate slabe la apropiatele alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO