Eveniment

Cristian Sas,Colegiul Pacienţilor: Sistemul ambulatoriu aproape că nu mai există, iar pe zona paraclinică vorbim de o abandonarea flagrantă a profesiei medicale

Cristian Sas, Preşedinte, Colegiul Pacienţilor

Cristian Sas, Preşedinte, Colegiul Pacienţilor

Autor: Cristina Bellu

14.09.2017, 14:12 632

Sistemul medical din România se confruntă cu mai multe probleme, legate în primul rând de faptul că sistemul ambulatoriu aproape că nu mai există, iar pe zonele paraclinice putem vorbi de o abandonare a profesiei medicale la modul cel mai flagrant, a spus Cristian Sas, Preşedinte, Colegiul Pacienţilor, la ZF Health&Pharma Summit 2017.

”Din punctul meu de vedere există mai multe probleme cu care se confruntă sistemul medical din România.În primul rând, sistemul ambulatoriu aproape că nu mai există. Nu pot să înţeleg cum poate fi considerat ceva prioritar şi apoi să fie abandonat. Ambulatoriul de specialitate este în moarte clinică”

Alte declaraţii:

Medicii sunt plătiţi cu 20 de lei per consultaţie de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Apoi, medicii de familie sunt lăsaţi de izbelişte din punct de vedere profesional. 

Pe zone paraclinice vorbim de o abandonare a profesiei medicale la modul cel mai flagrant. 

Există o recomandare a OMS care spune că abuzul de antibiotice este risc asupra umanităţii, iar în România, ca medic, poţi să scrii o reţetă de antibiotic, dar nu ai acces la analizele care dovedesc necesitatea acelui antibiotic.

La spitale este o problemă reală cu decontarea pe tip de tratament.

Spitalele cu competenţe înalte sunt văduvite de resurse şi foarte multe resurse se scurg către spitale care nu au competenţe atât de înalte. Mă refer în special la spitalele de neurochirurgie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO